Bröllop och fest i orangeriet.
Hemsida 240
Orangeriet vid Hellekis Säteri erbjuder en unik miljö att hålla kalas och bröllopsfest i. Orangeriet rymmer 50 gäster. Under högsäsong maj-juli kan vi duka upp för era tillställningar efter kl 17.00. Under för-och eftersäsong kan vi duka upp Orangeriet från kl 16.00. Vill ni ha er fest tidigare kan ni abonnera Orangeriet och betalar då för detta.

När vi dukar till fest i Orangeriet väljer ni om ni vill ha vita linnedukar eller våra lite färggladare dukar. Vi dekorerar borden med blommor och ljus samt ger er vår odelade uppmärksamhet. Vi serverar antal rätter efter era önskemål och väljer passande viner till maten i samråd med er. Ni kan se menyförslag nedan eller samtala med oss om vad ni önskar.

Vid fest i Orangeriet med en 3-rättersmeny betalar ni från 395:-/person exkl dryck. Är tillställningen ett bröllop blir priset för välkomstdrink, 3-rättersmeny samt kaffe och tårta från 590:-/person exkl dryck.


Catering till bröllop och fest
Ni kanske vill hålla er fest eller ert bröllop i Smedjan vid Säteriet eller i annan lokal längre bort, här kan vi då hjälpa till med catering av mat dit ni önskar. Ni köper de tjänster ni behöver av oss, det kan vara hela arrangemanget från dukning t om slutstädning eller kanske bara leverans av maten för att sedan ta hjälp av vänner och bekanta med resten. Önskar ni serveringshjälp kostar detta 295:-/tim och servitris, lördagar efter kl 16.00 kostar det 340:-/tim och servitris.

Här nedan presenterar vi förslag på menyer för catering, finner ni inget som tilltalar er så prata med oss, vi är flexibla och tillsammans diskuterar vi oss fram till vad som passar just er.

Menyförslag


Löjromstoast, löjrom från Spiken serverad på rostad kavring med creme fraiche och rödlök. Hjortstek med stekta kantareller, rödlök och sockerärtor serverad med viltsås och timjanstekt klyftpotatis. Chokladmousse serverad med portvinskokta körsbär. 345:-

Gubbröra, en klassiker med lite sälta, serverad på mörkt bröd. Porterstek serverad med nyinlagd pressgurka, vinbärsgelé, smörsvängda morötter och stekt kulpotatis. Hemlagad vit chokladglass med limemarinerade färska jordgubbar. 295:-

Varmrökt lax serverad med senapssås, rödbetor och kapris. Helstekt ytterfilé av rapsgris serverad med stekta körsbärstomater, balsamicosås och potatisbakelse. Punchparfait serverad med grovhackad nougat. 320:-

Prästostpaj serverad med jungfrusallad och körsbärstomat Ramslöksöverbakad lax serverad med sockerärtor, sauternsås och färskpotatis. Chokladtryffel, vaniljparfait och hallonsås. 320:-

 IMG_1295 Hemsida 248

logga-hellekis